Prev 62. Surah Al-Jumu'ah Next
First Ayah  1  
First Ayah  1  
Quran - Albanian
 
'far ka n qiej dhe 'ka n tok bn tesbih All-llahun, Sunduesin, t Pastrin nga do e met, t Fuqishmin e t Urtin.
 
Ayah   62:2   الأية
Quran - Albanian
 
Ai sht q arabve t pashkolluar u drgoi Pejgamberin nga mesi tityre q tju lexoj ajetet e Tij, ti pastroj ata, tua msoj librin dhe sheriatin, edhe pse m par ata ishin n nj humbje t dukshme.
 
Ayah   62:3   الأية
Quran - Albanian
 
(U drgoi) edhe t tjerve q nuk i arritn ata, Ai sht ngadhnjyesi
 
Ayah   62:4   الأية
Quran - Albanian
 
Kjo sht mirsi e All-llahut, q ia jep atij q do, e All-llahu sht Zoti i dhuntis s prsosur.
 
Ayah   62:5   الأية
Quran - Albanian
 
Shembulli i atyre, q jan obliguar me Tevrat, dhe nuk e zbatojn at, sht shembulli indonj gomari q bart libra. Shembulli i keq, sht shembull i popullit q prgnjeshtroi ajetet e All-llahut, e All-llahu nuk udhzon n rrug t drejt popullin jobesimtar.
 
Ayah   62:6   الأية
Quran - Albanian
 
Thuaj: O ju q i prmbaheni jehudizmit, nse e pretendoni se jeni m t afrmit e All-llahut e jo njerzit e tjer, ather krkonie vdekjen, po qe se jeni t sinqert (n at q thoni).
 
Ayah   62:7   الأية
Quran - Albanian
 
Po, ata nuk dshirojn kurr at, pr shkak t asaj q e punuan me duart e veta, e All-llahu e di m s miri se kush jan mizort.
 
Ayah   62:8   الأية
Quran - Albanian
 
Thuaj: ska dyshim se vdekja prejs cils po ikni, ka pr tju zn, e mande do t silleni te Ai q e di t padukshmn dhe t dukshm, dhe ather Ai do tju njoftoj me at q keni punuar.
 
Ayah   62:9   الأية
Quran - Albanian
 
O ju q besuat, kur bhet thirrja pr namaz, ditn e zhumas, ecni shpejt pr aty ku prmendet All-llahu (dgjojeni hutben, falnie namazin), e lini shitblerjen, kjo sht m e dobishme pr ju nse jeni q e dini.
 
Ayah   62:10   الأية
Quran - Albanian
 
E, kur t kryhet namazi, ather shrndanu n tok dhe krkoni begatit e All-llahut, por edhe prmendni shpeshher All-llahun, ashtu q t gjeni shptim.
 
Ayah   62:11   الأية
Quran - Albanian
 
Po, kur ata shohin ndonj tregti, ose ndonj aheng msyhen atje, kurse ty t ln n kmb. Thuaju: Ajo q sht te All-llahu sht shum m e mira se dfrimi dhe tregtia, e All-llahu sht furnizuesi m i mir!