Prev 66. Surah At-Tahrm NextFirst Ayah   1   الأية الأولي
بِسْم ِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Quran - Albanian
 
O ti pejgamber (o ti, q sht sjell kumtesa nga qielli),pse ndalon vetes at q All-llahu ta lejoni? A krkon me t pajtim e grave tuaja? All-llahu sht mkatfals, mshirues.
 
Ayah   66:2   الأية
Quran - Albanian
 
All-llahu u ka prcaktuar juve zgjidhjen e betimeve tuaj; All-llahu sht kujdestari juaj; Ai sht i gjithdjshmi, i urti.
 
Ayah   66:3   الأية
Quran - Albanian
 
(Prkujto) kur Pejgamberi ndonjers prej grave t veta i kumtoi fshehurazi nj lajm, e kur ajo tregoi at (lajm), e All-llahu (Pejgamberit) i zbuloi atij pr t (kallzimin e lajmit nga ajo grua), ai ia bri me (asaj) me dije nj pjes t trgimit, kurse pr pjesn tjetr heshti. E kur ai (pejgamberi) e njohtoi at (gruan) me at (q kishte treguar), ajo tha: E kush t tregoi ty kt? Ai tha: M tregoi i gjithdijshmi, njohsi i t fshehtave!
 
Ayah   66:4   الأية
Quran - Albanian
 
Nse ju t dyja pendoheni te All-llahu (sht m mir pr ju), sepse se zemrat tuaja tanim kan rrshqitur, e nse bashkveproni kundr tij, ta dini se All-llahu sht Ai mbrojts i tij si dhe Xhibrili dhe besimtart e ndershm; e kur sht kshtu, edhe engjjt i dalin n ndihm.
 
Ayah   66:5   الأية
Quran - Albanian
 
Nse ai u ka lshuar juve, sht detyr e Zotit t tij ti bj zvendsim me gra edhe m t mira se ju; myslimane, besmtar, respektuese, penduese, adhuruese, emigruese q kan qen t martuara ose virgjiresha.
 
Ayah   66:6   الأية
Quran - Albanian
 
O ju q besuat, ruane veten dhe familjen tuaj prej zjarrit, lnda djegse e t cilit jan njerzit dhe gurt. At (zjarrin) e mbikqyrin engjjt t rrept e t ashpr q nuk e kndrshtojn All-llahun pr asgj q Ai i urdhron dhe punojn at q jan t urdhruara.
 
Ayah   66:7   الأية
Quran - Albanian
 
O ju q mohuat, sot mos u arsyetoni; ju shprbleni veten pr at q keni vepruar.
 
Ayah   66:8   الأية
Quran - Albanian
 
O ju q keni besuar, pendohuni te All-llahu me nj pendim t sinqert n mnyr q Zoti juaj ti largoj prej jush t kqijat, tu shpie n Xhennete, nn t cilat rrjedhin lumenj ditn kur All-llahu nuk e turpron Pejgamberin e s bashku me t as atta q kan besuar. Drita e tyre ndrion para tyre dhe n t djatht t t tyre, e ata thon: Zoti yn, vazhdona dritn ton, falna neve. Vrtet, Ti je i plotfuqishm pr do send.
 
Ayah   66:9   الأية
Quran - Albanian
 
O ti pejgamber, luftonju jobesimtart e hipokritt dhe qndro ashpr kundr tyre; vendi i tyre sht Xhehennemi q sht nj vend i shmtuar!
 
Ayah   66:10   الأية
Quran - Albanian
 
Atyre q mohuan, All-llahu u sjell nj shembull gruan e Nuhut dhe gruan e Lutit. Ato t dyja ishin n kuror t dy robrve t mir nga robrit tan, por ato t dyja i tradhtuan (n fe) ata t dy dhe kta t dy nuk mund ti mbrojn ato fare te All-llahu, e atyre dyjave u thuhet: Hyni n zjarr s bashku me ata q hyjn!
 
Ayah   66:11   الأية
Quran - Albanian
 
E atyre q besuan, All-llahun u solli shembull gruan e faraonit kur ajo tha: Zoti im, m bn nj vend pran mshirs sate n Xhennet dhe m shpto prej faraonit e brutalitetit t tij dhe m shpto prej popullit mizor!
 
Ayah   66:12   الأية
Quran - Albanian
 
Edhe Merjemen t bijn e Imranit, q e ruajti nderin e vet, e Ne prej ans son i frymzuam nj shpirt e ajo i besoi fjalt e Zotit t saj dhe librat e Tij dhe ishte e devotshme.:-: Go Home :-: Go Top :-: