Prev 75. Surah Al-Qiymah NextFirst Ayah   1   الأية الأولي
بِسْم ِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Quran - Albanian
 
Betohem n ditn e kijametit;
 
Ayah   75:2   الأية
Quran - Albanian
 
Betohem n shpirtin q sht shum qortues!
 
Ayah   75:3   الأية
Quran - Albanian
 
A mendon njeriu se nuk do ti tubojm eshtrat e tij?
 
Ayah   75:4   الأية
Quran - Albanian
 
Po, do tia tubojm! Duke qen se Ne jemi t zott tia rikrijojm si kan qen edhe majat e gishtave t tij!
 
Ayah   75:5   الأية
Quran - Albanian
 
Por, njeriu dshiron t vazhdoj edhe mtej n mkate.
 
Ayah   75:6   الأية
Quran - Albanian
 
Andaj edhe pyet: Kur sht dita e kijametit?
 
Ayah   75:7   الأية
Quran - Albanian
 
E, kur t merren syt (t part)?
 
Ayah   75:8   الأية
Quran - Albanian
 
E t zhet hna (errsohet),
 
Ayah   75:9   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe t bashkohet dielli e hna.
 
Ayah   75:10   الأية
Quran - Albanian
 
At dit njeriu do t thot: Nga t iket!
 
Ayah   75:11   الأية
Quran - Albanian
 
Jo, nuk ka strehim!
 
Ayah   75:12   الأية
Quran - Albanian
 
At dit vetm te Zoti yt sht caku!
 
Ayah   75:13   الأية
Quran - Albanian
 
At dit njeriu do t njihet me at q oi para dhe me at q la prapa.
 
Ayah   75:14   الأية
Quran - Albanian
 
Po njeriu sht dshmitar i vetvetes.
 
Ayah   75:15   الأية
Quran - Albanian
 
Edhe nse i paraqet arsyetimet e veta.
 
Ayah   75:16   الأية
Quran - Albanian
 
Ti (Muhammed) mos shqipto at (Kuranin) me gjuhn tnde pr ta nxn at me t shpejt!
 
Ayah   75:17   الأية
Quran - Albanian
 
Sepse Ne e kemi pr detyr tubimin dhe leximin e tij!
 
Ayah   75:18   الأية
Quran - Albanian
 
E kur ta lexojn at ty, ti prcille me t dgjuar leximin e tij.
 
Ayah   75:19   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe pastaj sht obligim i yni q ta shkoqisim at.
 
Ayah   75:20   الأية
Quran - Albanian
 
Jo, nuk sht ashtu! Por ju jeni q e doni t ngutshmen (dynjan).
 
Ayah   75:21   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe e lini pas shpine at t ardhmen (ahiretin).
 
Ayah   75:22   الأية
Quran - Albanian
 
At dit do t ket fytyra t shklqyera (t gzuara).
 
Ayah   75:23   الأية
Quran - Albanian
 
Q Zotin e tyre e shikojn.
 
Ayah   75:24   الأية
Quran - Albanian
 
At dit ka fytyra edhe t vrazhda.
 
Ayah   75:25   الأية
Quran - Albanian
 
Q presin tu thyhet kurrizi (t shkatrrohen).
 
Ayah   75:26   الأية
Quran - Albanian
 
Jo dhe Jo! Po kur t arrij (shpirti) n grop t fytit (t gjoksit),
 
Ayah   75:27   الأية
ۜ

Quran - Albanian
 
Dhe thuhet (nga familja e t afrmit): Kush do ta shroj?
 
Ayah   75:28   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe ai bindet se ai po ndahet.
 
Ayah   75:29   الأية
Quran - Albanian
 
E ti puqet kofsha pr kofshe (ti vshtirsohet gjendja).
 
Ayah   75:30   الأية
Quran - Albanian
 
At dit vetm te Zoti yt shkohet.
 
Ayah   75:31   الأية
Quran - Albanian
 
E ai as nuk vrtetoi at q duhej, as nuk u fal.
 
Ayah   75:32   الأية
Quran - Albanian
 
Por prgnjeshtroi dhe ktheu shpinn.
 
Ayah   75:33   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe shkonte te familja e tij me fodullk.
 
Ayah   75:34   الأية
Quran - Albanian
 
T sht afruar ty e keqja e tu afroft! (ose i mjeri ti i mjeri).
 
Ayah   75:35   الأية
Quran - Albanian
 
Edhe nje her tu afrua ty e keqja; tu afroft!
 
Ayah   75:36   الأية
Quran - Albanian
 
A mos mendon njeriu se do t lihet duke mos zn asgj (pa kurrfar prgjegjsie).
 
Ayah   75:37   الأية
Quran - Albanian
 
A nuk ka qen ai n nj pik uj q derdhet.
 
Ayah   75:38   الأية
Quran - Albanian
 
E pastaj u b gjak i trash, e Ai e krijoi dhe e prsosi?
 
Ayah   75:39   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe prej tij Ai i bri dy lloje: mashkullin dhe femrn.
 
Ayah   75:40   الأية
Quran - Albanian
 
A nuk sht Ai (Zot) i fuqishm q i ngjall t vdekurit?