Prev 80. Surah 'Abasa NextFirst Ayah   1   الأية الأولي
بِسْم ِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Quran - Albanian
 
Ai vrenjti (fytyrn) dhe u kthye.
 
Ayah   80:2   الأية
Quran - Albanian
 
Ngase atij i erdh i verbri.
 
Ayah   80:3   الأية
Quran - Albanian
 
E ku mund ta dish ti, ndoshta ai do t pastrohet.
 
Ayah   80:4   الأية
Quran - Albanian
 
Apo do t kshillohet dhe kshilla do ti bj dobi!
 
Ayah   80:5   الأية
Quran - Albanian
 
E ai q nuk ndien nevoj (pr Zotin) pse ka pasuri,
 
Ayah   80:6   الأية
Quran - Albanian
 
Ti atij i v veshin (i drejtohesh)!
 
Ayah   80:7   الأية
Quran - Albanian
 
Po ti nuk ke prgjegjsi, pse ai nuk pastrohet.
 
Ayah   80:8   الأية
Quran - Albanian
 
Ndrsa ai q nxiton dhe vjen te ti,
 
Ayah   80:9   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe meq ai friksohet,
 
Ayah   80:10   الأية
Quran - Albanian
 
E ti nuk e z asgj (dhe nuk ia v veshin fjals s tij),
 
Ayah   80:11   الأية
Quran - Albanian
 
Jo ashtu! N t vrtet kto jan kshilla.
 
Ayah   80:12   الأية
Quran - Albanian
 
Kush do merr mesim nga kjo (nga Kurani).
 
Ayah   80:13   الأية
Quran - Albanian
 
sht kshill n flet t mueshme.
 
Ayah   80:14   الأية
Quran - Albanian
 
Me vler t lart e t ruajtur.
 
Ayah   80:15   الأية
Quran - Albanian
 
N duar t udhtuesve (engjjve udhtues mes All-llahut e njerzve).
 
Ayah   80:16   الأية
Quran - Albanian
 
T nderuar e t ruajtur.
 
Ayah   80:17   الأية
Quran - Albanian
 
Qoft mallkuar njeriu, sa mohues i fort sht ai!
 
Ayah   80:18   الأية
Quran - Albanian
 
Po prej kafi e krijoi Ai at?
 
Ayah   80:19   الأية
Quran - Albanian
 
At e krijoi prej nj pike uji dhe e prgatiti.
 
Ayah   80:20   الأية
Quran - Albanian
 
Pastaj atij ia lehtsoi rrugn.
 
Ayah   80:21   الأية
Quran - Albanian
 
Mandej at e bri t vdes dhe atij i bri varr (t varrost).
 
Ayah   80:22   الأية
Quran - Albanian
 
Pastaj kur t doj Ai e ringjall at.
 
Ayah   80:23   الأية
Quran - Albanian
 
Jo! Ai nuk zbatoi at q urdhroi Ai.
 
Ayah   80:24   الأية
Quran - Albanian
 
Njeriu le t shikoje ushqimin e vet.
 
Ayah   80:25   الأية
Quran - Albanian
 
Ne lshuam shi t mjaftueshm.
 
Ayah   80:26   الأية
Quran - Albanian
 
Pastaj e am tokn sipas nevojs s bims,
 
Ayah   80:27   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe bm q n t t mbijn drithra
 
Ayah   80:28   الأية
Quran - Albanian
 
Edhe rrush e perime,
 
Ayah   80:29   الأية
Quran - Albanian
 
Edhe ullinj e hurma,
 
Ayah   80:30   الأية
Quran - Albanian
 
Edhe kopshte t dendura,
 
Ayah   80:31   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe pem e kullosa,
 
Ayah   80:32   الأية
Quran - Albanian
 
Si mjete gjallrimi pr ju dhe pr bagtin tuaj.
 
Ayah   80:33   الأية
Quran - Albanian
 
E kur t vij ushtima (krisma e kijametit);
 
Ayah   80:34   الأية
Quran - Albanian
 
At dit njeriu ikn prej vllait t vet,
 
Ayah   80:35   الأية
Quran - Albanian
 
Prej nns dhe prej babait t vet,
 
Ayah   80:36   الأية
Quran - Albanian
 
Prej gruas dhe prej fmjve t vet.
 
Ayah   80:37   الأية
Quran - Albanian
 
At dit secilit njeri i mjafton shtja e vet.
 
Ayah   80:38   الأية
Quran - Albanian
 
At dit do t ket fytyra t shndritura,
 
Ayah   80:39   الأية
Quran - Albanian
 
T buzqeshura e t gzuara.
 
Ayah   80:40   الأية
Quran - Albanian
 
At dit do t ket edhe fytyra t pluhruara,
 
Ayah   80:41   الأية
Quran - Albanian
 
Q i ka mbuluar errsira e zez,
 
Ayah   80:42   الأية
Quran - Albanian
 
E t tillt jan ata mohuesit, mkatart.:-: Go Home :-: Go Top :-: