Prev 81. Surah At-Takwr NextFirst Ayah   1   الأية الأولي
بِسْم ِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Quran - Albanian
 
Kur dielli t jet mbshtjellur (dhe errsohet),
 
Ayah   81:2   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur yjet t ken rn (e shkaprderdhur),
 
Ayah   81:3   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur kodrat t ken udhtuar (e br pluhur n ajr),
 
Ayah   81:4   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur devet e shtrenjta t lihen pa bari n fush,
 
Ayah   81:5   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur egrsirat t jen bashkuar (tubuar).
 
Ayah   81:6   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur detet t vlojn si zjarr i flakruar,
 
Ayah   81:7   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur shpirtrat t jen bashkuar.
 
Ayah   81:8   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur t pyeten ato vajza t varrosura t gjalla,
 
Ayah   81:9   الأية
Quran - Albanian
 
Pr far mkati ato jan mbytur,
 
Ayah   81:10   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur fletushkat t jen shpaluar,
 
Ayah   81:11   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur qielli t jet hequr,
 
Ayah   81:12   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur Xhehennemi t jet ndezur fort,
 
Ayah   81:13   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur Xhenneti t jet afruar,
 
Ayah   81:14   الأية
Quran - Albanian
 
Atbot njeriu do t dij se ka ka ofruar (t mir ose t keqe).
 
Ayah   81:15   الأية
Quran - Albanian
 
Betohem fuqimisht n yjet q trhiqen (ditn, e ndriojn natn),
 
Ayah   81:16   الأية
Quran - Albanian
 
Q udhtojn e fshihen (si dreni n strofk),
 
Ayah   81:17   الأية
Quran - Albanian
 
Pasha natn kur ajo ia beh me errsir.
 
Ayah   81:18   الأية
Quran - Albanian
 
Pasha agimin kur ia shkrep!
 
Ayah   81:19   الأية
Quran - Albanian
 
Ska dyshim se ai (Kurani) sht thnie e t drguarit fisnik (q e pranoi prej Zotit).
 
Ayah   81:20   الأية
Quran - Albanian
 
Q sht i fort dhe q ka vend t lart te Zoti i Arshit.
 
Ayah   81:21   الأية
Quran - Albanian
 
Q sht i respektuar atje (n mesin e engjjve) dhe besnik.
 
Ayah   81:22   الأية
Quran - Albanian
 
Nuk sht i marr shoku juaj (Muhammedi)!
 
Ayah   81:23   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe se ai e pat par at (Xhibrilin) n horizontin e qart lindor.
 
Ayah   81:24   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe ai nuk sht q n t fshehtn (shpalljen) ka dyshim (ose ua l mangu).
 
Ayah   81:25   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe ai (Kurani) nuk sht thnie e djallit t mallkuar!
 
Ayah   81:26   الأية
Quran - Albanian
 
Pra, ku jeni, kah shkoni?
 
Ayah   81:27   الأية
Quran - Albanian
 
Ai (Kurani) ssht tjetr pos kshill pr njerzit!
 
Ayah   81:28   الأية
Quran - Albanian
 
Pr at nga mesi juaj q dshiron t gjendet n t vrtetn.
 
Ayah   81:29   الأية
Quran - Albanian
 
Po ju nuk mundeni, por vetm nse dshiron All-llahu, Zoti i botve!:-: Go Home :-: Go Top :-: