Prev 84. Surah Al-Inshiqq NextFirst Ayah   1   الأية الأولي
بِسْم ِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Quran - Albanian
 
Kur t plcet qielli.
 
Ayah   84:2   الأية
Quran - Albanian
 
Ti bindet urdhrit t Zotit t vet, ashtu si takoi.
 
Ayah   84:3   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur toka t shtrihet n gjersin e saj.
 
Ayah   84:4   الأية
Quran - Albanian
 
E t nxjerr ka ka brenda e t lirohet,
 
Ayah   84:5   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe ti bindet Zotit t saj, ashtu si takoi.
 
Ayah   84:6   الأية
Quran - Albanian
 
O ti njeri, vrtet ti prpiqesh me nj prpjekje t madhe q on te Zoti yt, e at (prpjekje) do ta gjesh.
 
Ayah   84:7   الأية
Quran - Albanian
 
E prsa i prket atij q libri i vet i jepet nga e djathta,
 
Ayah   84:8   الأية
Quran - Albanian
 
Ai do t llogaritet me nj llogari t leht,
 
Ayah   84:9   الأية
Quran - Albanian
 
Do t kthehet te familja e vet i gzuar.
 
Ayah   84:10   الأية
Quran - Albanian
 
E prsa i prket atij q libri i vet i jepet pas shpins,
 
Ayah   84:11   الأية
Quran - Albanian
 
Ai do ti ndjell vetes shkatrrim,
 
Ayah   84:12   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe do t hyj n zjarr t ndezur fort.
 
Ayah   84:13   الأية
Quran - Albanian
 
Ai ka qen i gzuar n familjen e vet,
 
Ayah   84:14   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe ka menduar se nuk ka pr tu kthyer.
 
Ayah   84:15   الأية
Quran - Albanian
 
Po, se, vrtet Zoti i tij gjithnj e ka par at.
 
Ayah   84:16   الأية
Quran - Albanian
 
Betohem n kuqrrimin e horizontit pas perndimit,
 
Ayah   84:17   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe n natn dhe ka ajo tubon,
 
Ayah   84:18   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe n hnn kur ajo sht e plot.
 
Ayah   84:19   الأية
Quran - Albanian
 
Ju patjetr do t prjetoni gjendje pas gjendjeje.
 
Ayah   84:20   الأية
Quran - Albanian
 
E, ka kan ata q nuk besojn?
 
Ayah   84:21   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur u lexohet atyre Kurani, nuk prulen (nuk bien n sexhde)?
 
Ayah   84:22   الأية
Quran - Albanian
 
Prkundrazi, ata q nuk besuan edhe prgnjeshtrojn?
 
Ayah   84:23   الأية
Quran - Albanian
 
E All-llahu e di m s miri se ka mbajn fsheht ata!
 
Ayah   84:24   الأية
Quran - Albanian
 
Lajmroji, pra me nj dnim t dhembshm.
 
Ayah   84:25   الأية
Quran - Albanian
 
Me prjashtim t atyre q besuan e bn vepra t mira, t cilt kan shprblim t vazhdueshm!:-: Go Home :-: Go Top :-: