Prev 89. Surah Al-Fajr NextFirst Ayah   1   الأية الأولي
بِسْم ِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
Quran - Albanian
 
Pasha agimin!
 
Ayah   89:2   الأية
Quran - Albanian
 
Pasha dhjet nett!
 
Ayah   89:3   الأية
Quran - Albanian
 
Pasha iftin dhe pasha tekun!
 
Ayah   89:4   الأية
Quran - Albanian
 
Pasha natn q shkon!
 
Ayah   89:5   الأية
Quran - Albanian
 
A jan kto betime pr t menurin?
 
Ayah   89:6   الأية
Quran - Albanian
 
A nuk e i ti se bri Zoti yt me Ad-in?
 
Ayah   89:7   الأية
Quran - Albanian
 
Me banort e Iremit me ndrtesa t larta?
 
Ayah   89:8   الأية
Quran - Albanian
 
Q si ata (populli Ad) nuk sht krijuar askush n tok!
 
Ayah   89:9   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe me Themudin, t cilt shpuan shkmbinj n luginn (kura),
 
Ayah   89:10   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe me faraonin i fortifikuar me tenda (ushtarake)!
 
Ayah   89:11   الأية
Quran - Albanian
 
T cilt e tepruan me krime n tok.
 
Ayah   89:12   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe n t shtuan shkatrrimin.
 
Ayah   89:13   الأية
Quran - Albanian
 
E All-llahu kundr tyre lshoi lloj-lloj dnimesh.
 
Ayah   89:14   الأية
Quran - Albanian
 
Pse Zoti yt sht q prcjell (u rri n prit).
 
Ayah   89:15   الأية
Quran - Albanian
 
E njeriu, kur e sprovon Zoti i tij, e nderon dhe e begaton, ai thot: Zoti im m ka nderuar!
 
Ayah   89:16   الأية
Quran - Albanian
 
Por, kur pr ta sprovuar ia pakson furnizimin (e varfron), ai thot: Zoti im m ka nnmuar!
 
Ayah   89:17   الأية
Quran - Albanian
 
Jo, nuk sht ashtu! Por (punoni edhe m zi) ju nuk prfillnit bonjakun,
 
Ayah   89:18   الأية
Quran - Albanian
 
Nuk cytni njri-tjetrin pr ta ushqyer t varfrin,
 
Ayah   89:19   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe ju e hani me t madhe trashgimin (padrejt).
 
Ayah   89:20   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe pasurin e doni s teprmi.
 
Ayah   89:21   الأية
Quran - Albanian
 
Jo, mosni ashtu! Kur t dridhet toka njpasnjshm!
 
Ayah   89:22   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe kur t vij Zoti yt dhe engjjt qndrojn rradh-rradh!
 
Ayah   89:23   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe at dit sillet Xhehennemi, ditn kur prkujtohet njeriu, e dobi i bn atij prkujtimi?
 
Ayah   89:24   الأية
Quran - Albanian
 
Thot: O, i gjori un, sikur t isha i paraprgatitur pr jetn time!
 
Ayah   89:25   الأية
Quran - Albanian
 
Pra, ditn kur nuk dnon si Ai askush.
 
Ayah   89:26   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe nuk do t farkoj pranga si Ai askush.
 
Ayah   89:27   الأية
Quran - Albanian
 
O shpirt i qetsuar!
 
Ayah   89:28   الأية
Quran - Albanian
 
Kthehu te Zoti yt i knaqur (pr vehte) e knaqs (pr Zotin)!
 
Ayah   89:29   الأية
Quran - Albanian
 
Hyr mes robrve t Mi!
 
Ayah   89:30   الأية
Quran - Albanian
 
Dhe hyr n Xhennetin Tim!:-: Go Home :-: Go Top :-: